Behandelingen

U kunt bij Mondzorg 2Gether4Dental terecht voor controle, reguliere, esthetische en mondhygiëne behandelingen die uitgevoerd worden door een team van specialisten. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor een second opinion.

Regelmatig controle
Wij adviseren om minimaal 1x per jaar (het liefst 2x per jaar) op controle te gaan. Regelmatig op controle zorgt ervoor dat eventuele gaatjes op tijd opgemerkt worden. In ieder geval eens in de 2 jaar worden er foto’s gemaakt. Om met het oog niet zichtbare gaatjes (tussen de tanden) op te sporen.

Bang voor de tandarts?
De tandartsen weten hoe zij met bange patiënten moeten omgaan, ze nemen de  tijd en stellen u op uw gemak, zodat u met vertrouwen de behandeling kunt ondergaan. Verdoving wordt gedaan zonder dat het pijn doet, waardoor u zonder angst de praktijk zult verlaten.

Kindertandheelkunde
Voor de kinderen is er een kindertandverzorgster werkzaam. Wij zorgen ervoor dat uw kind op een prettige manier wordt behandeld door goed uit te leggen wat er gebeurt tijdens de behandeling. We spreken van te voren af, dat wanneer de behandeling gestaakt moet worden, het kind de hand opsteekt, zo houden zij zelf de controle.

Preventie & mondhygiëne
Beter voorkomen dan genezen!

Onze mondhygiënisten zijn gericht op het voorkomen van cariës. Het reinigen, verwijderen van tandsteen, plaque en aanslag wordt door onze mondhygiënisten verzorgd. Ook het geven van preventieve informatie en adviseren van passende producten hoort daarbij. 

Bleken

De kleur van tanden en kiezen is bij iedereen verschillend. Door het eten van sterk gekleurde voedingsmiddelen of door leeftijd kan het gebeuren dat tanden geliger worden. Door middel van een bleekbehandeling kunnen we uw tanden weer witter maken.

Parodontologie

Parodontologie is gericht op het behandelen van ontstoken tandvlees en andere weefsels rond de tand.

Want tandvlees dat bloedt is niet zoals het hoort. Een gezond gebit vereist een goede basis en dat begint bij het tandvlees!

Periodieke controle
tweemaal per jaar

Ons advies is om minstens twee keer per jaar een afspraak te maken voor een tandartscontrole. Op die manier kunnen mogelijke problemen op tijd worden gesignaleerd. Tandsteen verwijderen en polijsten doen wij ook tijdens de controle.

Vullingen

Het doel van een vulling is voorkomen dat het gaatje groter wordt en het terugbrengen van de originele staat en vorm van de tand. Wij werken uitsluitend met vulmateriaal (composiet) passend bij de kleur van uw tanden, zodat u er niets van zult zien! 

Kroon of brug

Soms is het nodig om één of meerdere tanden door implantaten te vervangen. Deze implantaten kunnen na het plaatsen worden voorzien van een kroon, brug, of een prothese.

Wat kunt u van ons verwachten Mondzorg 2gether4dental
Kindertandheelkunde
Tot 18 jaar 100% vergoed

We laten uw kind stapsgewijs wennen aan de tandheelkundige behandeling. De tandarts of kindertandverzorgende legt de kinderen goed uit wat zij gaat doen. Voor sommige kinderen is het fijn om mee te kijken met een spiegel. En hand opsteken en de behandeling wordt gestaakt!

Trekken tand/ kies

Een tand of kies laten trekken? Eerst wordt er een verdoving gegeven. Vervolgens maakt de tandarts het tandvlees rond de kies of tand die getrokken moet worden een beetje los. Hiermee probeert hij alvast wat beweging in de tand of kies te krijgen. Hierna wordt de tand of kies getrokken.

Tandenknarssen/ kaakklemmen

Buxisme is de tandheelkundige term voor het knarsen en krachtig klemmen van de kaken. Dit gebeurt met name ’s nachts wanneer u er geen controle over heeft.

Veel mensen hebben het niet door dat zij tandenknarsen of de kaken op elkaar klemmen. Maar gelukkig is er wel iets aan te doen!

Afspraak maken?


Dat kan hier makkelijk en eenvoudig. U kunt vrijwel direct (en zonder verwijzing) bij ons terecht.


030 – 636 12 23
Stuur een bericht

JE LACH IS TENSLOTTE JOUW SUPERPOWER!

Is je interesse gewekt en wil je graag bij ons langskomen? Maak dan een afspraak. Bel ons op 030-6361223 en wij ontvangen je graag met een stralende lach!

Volg ons op

Privacyverklaring

U kunt hier lezen hoe wij
omgaan met uw privacy.

Contactgegevens

Standerdmolen 8C, 3995 AA HOUTEN
030 - 636 12 23
Stuur een bericht

Openingstijden

Maandag   8.00 - 17.00 uur
Dinsdag    8.00 - 17.00 uur
Woensdag   8.00 - 17.00 uur   17.30 - 21.00 uur
Donderdag   8.00 - 17.00 uur  
Vrijdag   8.00 - 16.00 uur

Telefonisch bereikbaar

Elke werkdag 8.30 - 14.00 uur

Spoed

Mondzorg Poli Utrecht
Daltonlaan 400
3584 BK Utrecht

+31 (0) 30 303 9750


© 2021 Mondzorg2Gether4Dental, een ontwerp van Joan van der Kroef